woensdag 4 januari 2017

Roman Tunic for girls

Toen ik een heel eenvoudig te maken jurk tekende, was ik me er nog niet bewust van hoe simpel het is om het patroon aan te passen! Het is perfect haalbaar er een (kleine) meisjesmaat van te maken zonder kennis van patroontekenen:
- Versmal de mouw.
- Versmal voor- en achterpand onder de oksel.
- Verkort lijf- en rokdeel en that's it! 
Gebruik je een niet rekkende stof? Houd er dan rekening mee dat het jurkje gemakkelijk over het hoofd moet kunnen want je gebruikt geen rits.... Je doet dit door onder de oksel voldoende plaats te houden. 

Enkele voorbeelden: 

- Voor de 9 jarige dochter versmalde ik de kleinste damesmaat met 3 cm voor een versie in tricot. 


- Voor het 4 jarige nichtje deed ik er nog eens 2 cm extra af.
 


In de Kringwinkel vond ik pas enkele meters baalkatoen voor geen geld. Deze stof komt heel goed van pas om een proefjurkje te maken. Zo verpruts je geen kostbare stof... Als ik nog eens wat tijd vind, zet ik de patroondelen voor een kinderjurk zeker online. Wil je zelf al wat experimenteren? Laat dan even weten, wat je deed om de jurk te laten passen! Stuur zeker ook foto's door, tag me op Facebook (Naaisgerief Naais of Tinne Vansand) of op Instagram (Naaisgerief).

Hier vind je het bericht met de patroondelen voor de damesjurk: Roman Tunic.

Naaisgroeten van TinneV

8 opmerkingen:

 1. vanwaar komt de stof met de bomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, geen enkel idee eigenlijk... Ik zou niet meer weten waar ik deze kocht...

   Verwijderen
 2. Dat zijn leuke jurkjes geworden, vind ook beide stoffen erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las je post, ging op zoek naar de 'originele' Roman Tunic en ben verkocht! Precies het model jurk dat ik graag zie. Heb hem zojuist uitgeprint en ga hem zeker maken. Als het goed lukt maak ik hem misschien ook nog wel voor mijn twee dochters. Dank voor dit geweldige patroon!

  BeantwoordenVerwijderen